Lekovita snaga nežnog dodira

+ Zakažite termin za tretman
Edukacija
Kraniosakralna terapija (CS2) - drugi nivo

GDE I KADA SE ODRŽAVA SLEDEĆA CS2 EDUKACIJA?

NOVI TERMINI USKORO

Kraniosakralna terapija 2 (CS2) je drugi osnovni nivo edukacije Kraniosakralne terapije. Kraniosakralnom terapijom 2 (CS2) proširuje se gradivo naučeno na prvom nivou i zaokružuje se biomehanički deo kraniosakralne terapije. Praktični deo se fokusira na disfunkcije kranijalne osnove, sistem žvakanja i tvrdo nepce, mandibularni i temporomandibularni zglob. Radi se i na proceni celog tela, kao i na energetskoj cisti i njenom odmotavanju, odpuštanju po regijama.

KAKO DA SE PRIPREMITE ZA CS2 EDUKACIJU?

Da biste učestvovali u CS2 edukaciji, potrebno je da imate završen prvi nivo Kraniosakralne terapije 1 (CS1), kao i dobro poznavanje Protokola u 10 koraka (10 Step Protocol) koji se koristi za celokupnu terapiju.

Po završetku CS1 edukacije potrebno je da prisustvujete na četiri jednodnevne radionice koje se održavaju jednom mesečno. Pre nego što pređete na CS2 nivo, polagaćate kratki ispit koji se sastoji iz testa i praktičnog dela i koji je uslov za sledeći nivo edukacije.

Nakon što završite prvi nivo odukacije, preporučujemo da odmah započnete rad sa pacijentima. Na taj način ćete brže napredovati u radu i beležiti iskustva i promene na pacijentu, što je potrebno za ispit koji polažete pre CS2 edukacije.

KOJE OBLASTI OBRAĐUJEMO NA CS2 EDUKACIJI?

- Disfunkcije kranijalne osnove po metodi dr Vilijama Saterlanda, začetnika kranijalne osteopatije.
- Ponavljanje svih koraka iz Protokola od 10 koraka.
- Negativne šablonske posledice stresa na licu, što uključuje: nazalne kosti, zigomatske kosti, kosti maksile, etmoidalne kosti i palatalne kosti. Zašto je ovo važno? Zato što stres koji se šablonski odražava na kostima lica može izazvati mnoštvo problema u vezi sa licem, grlom, intrakranijalnim membranskim i fiziološkim sistemom, kao i u odnosu na celo telo.
- Arcing, odnosno tehniku procene koja se koristi za lociranje šablona primarnog stresa (lezije). Praktičari sa viših nivoa CST-a najčešće koriste upravo ovu tehniku procene, i to zbog njene preciznosti i brzine.
- Regionalno oslobađanje položaja tkiva. Ovaj pristup se koristi za lociranje položaja tela koji su najkorisniji pri oslobađanju šablona lezija.
- Olakšani segmenti čine oblasti kičmene moždine koje mogu uzrokovati onesposobljavajuće/inhibitorne probleme ili deformitete. Korišćenje procesa za lociranje ovih segmenata, a potom i njihovo tretiranje je od suštinskog značaja za CS-protokol, posebno kada se radi sa pacijentima koji imaju hronične probleme.
- Fascijalno njihanje, odnosno tehnika procene koja se koristi za precizno lociranje fascijalnih lezija.
- Diskusija o prilagođavanju kraniosakralne tehnike deci.
- Kako na efikasan način integrisati tehnike iz CS1 i CS2 u tretmane bilo koje dužine trajanja ili u kombinaciji sa drugim tehnikama.
- Diskusija o somato-emocionalnom oslobađanju, temi sa sledećeg nivoa SER1.

Tokom trajanja edukacije dobićete potpuno ilustrovani, sveobuhvatni vodič za studije.

KO SU PREDAVAČI?

Predavač
Dr. Diego Maggio - Bsc (Hons) DO, CST-D
International Senior Teacher

*Predavanje se odvija na engleskom jeziku, uz prisustvo prevodioca na srpski.(Srbija)

*Predavanje se odvija na engleskom jeziku, uz prisustvo prevodioca na hrvatski.(Hrvatska)

Asistent predavača
Gyalai Tünde –Tina

Mesto održavanja

Srbija, Novi Sad (mesto održavanja će nakadno biti objavljeno)

Hrvatska, Zagreb (mesto održavanja će nakadno biti objavljeno)

KOLIKO KOŠTA EDUKACIJA?

Cena edukacije koja se održava u Novom Sadu iznosi 650 eur (plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije)

Akontacija iznosi 150 evra (plaćanje u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije)

Cena edukacije koja se održava u Zagrebu iznosi 690 evra.

Ukoliko odlučite da pohađate dve ili više edukacije godišnje, biće vam odobren poseban popust.

Uslovi o otkazivanju
Ukoliko polaznik otkaže svoje prisustvo na edukaciji nakon uplate, organizator zadržava akontaciju i 50% uplaćenog iznosa u slučaju otkazivanja do x.xx.20xx, a 70% uplaćenog iznosa u slučaju otkazivanja do xx.xx.20xx.

KAKO DA SE PRIJAVITE ZA UČEŠĆE NA CS2 EDUKACIJI?

Ukoliko želite da se prijavite na seminar, pišite nam na info@upledger.rs
sa naznakom PRIJAVA ZA CS2 EDUKACIJU.

Hvala.